понедељак, 24. новембар 2014.

Recept za mleko od badema

Bademe treba potopiti u vodu i ostaviti preko noći. Zatim vodu prospite, bademe oljuštite od kožice i stavite u blender. Ne moraju da se ljušte, ali je mleko lepše sa oljuštenim. Potom u blender dodajte 2-3 puta više vode nego što ima badema. Zatim miksujte sve dok ne dobije željenu formu. U blender možete dodati neke prirodne arome i zaslađivače koje će još ulepšati ukus. To može biti štapić vanile, cimet, med, javorov sirup, malteks i sl. Dobićete gušću smesu koju treba procediti kroz odgovarajuću cediljku i tako će se izdvojiti bademovo mleko. Sipajte ga u čistu staklenu teglu ili flašu. Ovakvo pripremljno mleko može da se čuva u frižideru do 5 dana, stoga uvek napravite količinu koju ćete da potrošite u tom periodu. Ne treba ga kuvati i podgrevati. Sadržaj koji vam je ostao u cediljki možete iskoristiti za pravljenje bademovog brašna ili kao masku za lice

Нема коментара:

Постави коментар